Sobre el blog

Futur, noves tecnologies, ètica, immediatesa i rigor. Aquests són alguns dels conceptes que configuren el debat teòric del món del periodisme. Un debat que no sempre es trasllada al dia a dia dels professionals de la informació, els quals de vegades es veuen obligats a dedicar-se a la pràctica de l’ofici sense disposar del temps necessari per a la reflexió profunda de la disciplina.

Què pensen del periodisme els professionals que s’hi dediquen? Com veuen el futur de la disciplina? Quin ha de ser el rol del periodista amb l’arribada de les noves tecnologies i del mal anomenat periodisme ciutadà? Què diferencia el debat teòric de l’acadèmia de la pràctica real de l’ofici?

Aquest blog intentarà respondre aquestes i altres preguntes mitjançant entrevistes a periodistes d’edats, àmbits i punts de vista diversos amb un element en comú: tots dediquen o han dedicat part de la seva vida a l’exercici formal del periodisme.

Volem fugir de les respostes de manual, dels debats teòrics que omplen les aules de l’Acadèmia sense cap contacte amb la realitat i dels conceptes abstractes que idealitzen la professió. En definitiva, volem reflexionar sobre el periodisme amb periodistes reals.

Minuts de converses, experiències viscudes i visions de futur.  Us convidem a seguir-nos.

Patricia Pérez, Joëlle Philippe i Neus Vidal

Estudiants de Periodisme i Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s