“Amb Internet, han aparegut molts mitjans i tots creuen ser professionals” Joan Vehils (II)

Segona part de l’entrevista amb el director del diari SPORT. Anar a la primera.

Joan Vehils, al seu despatx

¿Si no hagués estat periodista esportiu que li hagués agradat ser?

Periodista en general. Mai m’ho he replantejat  perquè tenia vocació des de ben petit. Sempre he volgut ser-ho. Trobo que el periodisme és una feina molt divertida ja que cada dia és diferent.

Quina és la seva opinió sobre el periodisme actual?

Amb Internet han aparegut molts mitjans i tots creuen ser professionals. Els veritables periodistes són aquells que tenen uns mínims coneixements i transmeten una informació rellevant a la societat. Actualment, tothom es considera periodista i, per tant, es desprestigia la professió.

Creus que el periodisme esportiu té la capacitat suficient per pressionar als clubs i a les institucions esportives?

Sí perquè els diaris esportius són molt llegits cada dia i, per tant, creen opinió. Els dirigents o els esportistes s’interessen pel que transmetem a la gent perquè els hi afecta. D’aquesta manera, sí som un referent pels esportistes i les institucions.

Què puja més les vendes, una victòria del Barça o una derrota del Madrid?

En primer lloc, una victòria del Barça i després, segurament, una derrota del Madrid. El tercer punt en discòrdia és la polèmica entre directives. Però, realment, a la gent li agrada guanyar sempre.

I la rivalitat Barça – Madrid repercuteix al periodisme esportiu català?

Aquesta rivalitat fa que la gent del carrer tingui més ganes de saber què passa i es transforma en més compres de diaris. Existeix el risc que la gent es cansi de que només hi hagi dos equips però, de moment, la repercussió, en referència a les vendes, és positiva.

Creus que hi ha un cert nivell de fanatisme?

Segurament sí, però és el que la gent demana. Nosaltres, per exemple, no amaguem que som un diari del Barça. Però no per això deixem d’escriure crítiques si considerem que les coses es fan malament. No ens ocultem i som plenament conscients que cap merengue comprarà l’SPORT.

Molta gent defineix el periodisme esportiu com a premsa groga. Què penses?

L’esport no és política, per tant, es pot vendre de formes diferents i, per aquest motiu, pot portar a comparacions amb la premsa groga o del cor. L’SPORT, per exemple, ha fet una portada del Piqué i la Shakira perquè ja s’havia pactat l’anunci amb l’entrenador. Nosaltres hem estat el mitjà. Al final, la gent també vol saber què passa amb els seus ídols.

Quin consell li donaria al estudiants de periodisme?

El periodista ha de tenir vocació. Aquell que no té ganes d’estar informat de tot el que passa al món, mai gaudirà de la professió. A més, has de tenir ganes de moure’t. No pots voler ser periodista, anar a una taula i esperar a que et diguin què has de fer. Després el mitjà et deixarà o no, però les ganes d’anar a buscar els esdeveniments no es poden perdre mai.

Patricia Pérez

[2/2]

1 comentari

Filed under Entrevista

One response to ““Amb Internet, han aparegut molts mitjans i tots creuen ser professionals” Joan Vehils (II)

  1. Retroenllaç: En resum | El quadern del periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s